Vad gör en kiropraktor?

En kiropraktisk behandling innebär att kiropraktorn med hjälp av sina händer återskapar rörlighet i leder, och hjälper musklerna att fungera på ett bra sätt. Det sker genom att kiropraktorn aktiverar de nervsignaler som styr muskler och leder. På så vis kan smärtcykeln brytas och en normal rörelse och balans i kroppen kan återskapas. Kroppen påbörjar sin läkningsprocess. Behandlingen är effektiv och skonsam.

Obalanser mellan kroppens leder, muskler och nervsystem leder ofta till nedsatt samspel mellan dessa. Vi få sämre rörlighet och känner smärta. Den kan vara akut eller byggas upp under lång tid.

Har du ont och vill beställa tid hos kiropraktorn? Boka här »

Vad betyder kiropraktor?

Ordet kiropraktor kommer från grekiskans chiro, som betyder hand och praktos som betyder att göra.

Kiropraktorn svarar – FAQ

Jag får många frågor kring hur jag jobbar och vad en kiropraktor gör. Jag har här sammanställt de vanligaste frågorna.

1. Vad kan kiropraktorn hjälpa mig med?

Hos en kiropraktor kan du få hjälp med smärta, stelhet och nedsättningar i funktionen i leder och muskler. Vanliga besvär är ryggskott, nackspärr, huvudvärk, tennisarm m.m. Vanliga besvär »

2. Vad innebär kiropraktisk behandling?

Syftet med behandlingen är att återskapa en normal rörlighet i de leder och muskler som har en felaktig funktion. På så vis blir balansen i kroppens biomekanik återställd och det leder till minskad smärta och normal funktion. Varför har jag ont?

3. Hur går ett besök hos kiropraktorn till?

Det är vanligt med tre till fem behandlingstillfällen. Beroende på hur länge som du har haft dina besvär och vad som orsakat dessa så kan det ibland gå fortare men även ta längre tid.
Så här går kiropraktorns behandling till »

4. Vad är det som låter vid en justering?

När en led justeras så uppstår en utjämning av trycket inuti leden. Då uppstår små gasbubblor inuti leden som brister och ett knak kan höras. Detta är helt ofarligt.

5. Är kiropraktik en säker behandlingsmetod?

Ja, studier visar att kiropraktik är väldigt säkert.