Varför har jag ont?

Stillasittande arbete, ensidiga rörelser, skada, stress eller överbelastning påverkar din kropp. Samarbetet mellan leder och muskler blir lidande och kroppen behöver ta hjälp av andra muskler för att kunna utföra samma rörelse. En axel kan skjutas fram, en skuldra kan vara uppdragen, ena delen av bäckenet är vridet. En obalans i kroppen kan uppstå av många orsaker. Det kan gå fort. Men det kan också ske långsamt över tid. Alla kroppar är unika.

Vår kiropraktor Per Byström svarar på vanliga frågor om besvär och kiropraktik.

Våra kroppar behöver röra sig för att vi ska vara friska och må bra. Centralt i kroppen finns ryggraden med sina kotor, diskar, leder och nervbanor. Ryggrad och leder behöver vara rörliga och stabiliseras av muskler, ligament, senor och senfästen. En bra hållning med rörlighet i ryggrad och leder, oavsett om rörelsen sker på höger eller vänster sida av kroppen bidrar till att du mår bra.

Per har listat de vanligaste besvären som en kiropraktor kan hjälpa dig med.

Hos Rygg & Rörelse får du individuell analys och behandling. Vi letar upp de inskränkta rörelserna och ömma musklerna. Dels för att komma åt den akuta smärtan, dels för att komma åt roten till dina problem, så att du kan uppnå en bättre rörlighet och balans i din kropp. För att du ska bli smärtfri på lång sikt.